رسالت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اعتلای سطح فرهنگی کودکان و نوجوانان ایران اسلامی است. یک‌سال پس از تأسیس «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» و در اجرای اساسنامه­ی آن، کانون نخستین کتابخانه­ی سیار روستایی را در سال 1345 در منطقه­ی دره‌شوری برای عشایر فارس راه‌اندازی کرد. حمل و نقل کتاب‌های این کتابخانه نخست به وسیله‌ی قاطر و بعد با موتور سیکلت انجام می‌شد. در همین زمان کتابخانه­ی سیاری نیز در ارومیه آغاز به کار کرد که با استفاده از اسب به روستاها کتاب‌رسانی می‌کرد. این کتابخانه‌ها بعدها با جیپ و لندرور مجهز شدند و به تدریج بر تعداد آن­ها افزوده شد. در حال حاضرکتابخانه ­های سیار کانون به بیش از 150 مرکز در سطح کشور رسیده است.

 

با نگاه به اهداف درج شده در اساسنامه ­ی کانون و با توجه به راهبردهای سند چشم انداز 10 ساله و کمبود امکانات فرهنگی در روستاها، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سعی دارد عدالت اجتماعی در حوزه‌ی فرهنگ و برخورداری از امکانات فرهنگی را برای کودکان و نوجوانان این حوزه محقق سازد.

 

تعریف مرکز فرهنگی سیار

       مرکز فرهنگی‌ای است که مربی به‌منظور تحقق اهداف کانون، کتاب و امکانات فرهنگی، هنری و ادبی را با یک دستگاه خودرو به مناطق محروم روستایی یا شهری برده و فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی رایگان مانند (کتابخوانی – قصه گویی –شعرخوانی – نقاشی ،نمایش –سفالگری- بازی و سرگرمی و معرفی شخصیت – معرفی کتاب – معرفی وقایع – معرفی سرزمین – نشریه دیواری .........) را به مخاطبین خود ارائه می‌کند .

 

انواع مراکز سیار:

  • مرکز فرهنگی سیار روستایی

       مرکز فرهنگی سیار روستایی، یک کتابخانه ی سیار است که در آن حوزه‌ی فعالیت مربی، مناطق محروم روستایی است .

  • مرکز فرهنگی سیار شهری

       مرکز فرهنگی سیار شهری، یک کتابخانه ی سیار است که در آن حوزه­ی فعالیت مربی، حاشیه­ ی شهرها و مناطق کم­ برخوردار شهری است .


شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت