با موضوع نقد کتاب «یک جای بهتر» نوشته پریسا یاورزاده
هشتمین کارگاه مجازی «حال خوش خواندن » کانون خوزستان برگزار شد
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان با موضوع نقد و بررسی کتاب «یک جای بهتر» نوشته پریسا یاورزاده، بهصورت مجازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، کتاب«یک جای بهتر» اثر پریسا یاورزاده در هشتمین کارگاه مجازی«حال خوش خواندن» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، با حضور مرجان نوروزی زاده(گرافیست، تصویرگر و مربی هنری)، معاونت فرهنگی، کارشناسان و مربیان ادبی، فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان تشکیل شد.
نوروزیزاده در این نشست گفت: عنوان کتاب«یک جای بهتر» حس و بار مثبت دارد و ذهن کودک را بدون آنکه محتوای داستان فاش شود به خود معطوف میسازد و حس کنجکاوی او را برمیانگیزد.
وی در ادامه بیان کرد: ساختار و فرم این کتاب از نوع کتاب بازی میباشد که در چند سال اخیر ناشران به چاپ آنها برای گروه سنی «بالای 4 سال» روی آوردهاند که شامل انواع کتابهای واشو، تاشو، کتاببازی و گاهی کتاب موزیکال است.
این گرافیست و پژوهشگر هنر، با اشاره به اینکه ساختار عمودی در شکل و قالب این کتاب، به حالت پلکانی است و صفحات قابلیت ایجاد حس دنبال کردن و جستوجو در ذهن کودک را دارند، افزود: نویسنده و تصویرگر کتاب به همراه طراح گرافیک که در بخش هنر تجاری و رسانهای برای ایجاد جذابیت در کتاب و فروش بیشتر به مخاطب، تلاش میکند؛ توانسته از«یک جای بهتر» خروجی قابل قبولی ارائه دهند.
نوروزیزاده که در جمع مربیان ادبی، فرهنگی و هنری منتقدِ مراکز کانون استان خوزستان سخن میگفت در ادامه به تصویرگری و نکات کلیدی خاص کتاب که متناسب گروه سنی «بالای 4 سال» هستند اشاره کرد و مشخصههایی مثل عدم استفاده از جزئیات، بزرگی و سادگی اشکال شخصیتها، طرح ملایم زمینه و عدم استفاده از زاویه دید پیچیده، عدم اغراق و غلبهی حجم تصویر بر نوشتار و حس تمرکز و آرامش روانی در تورق صفحات با رنگ ملایم این کتاب را موفق دانست.
او توضیح داد: ایجاد هارمونی رنگها در کتاب متناسب است و انتخاب رنگهای سرد و گرم با درجهی پختگی، فضا را برای جذب کودک مهیا میکند.
این تصویرگر خاطر نشان کرد: آنچه قابل ذکر است حجم قابل توجه تصویر نسبت به متن نوشتار با فونت ریز کتاب است، اگر چه به دلیل اینکه کتاب جزو دستهی کتابهای حروف نگار نیست میتوان از این مسئله اغماض کرد.
نوروزیزاده تاکید کرد: کوتاه بودن متن و تکرار آن میتواند برای کودک خستهکننده نباشد زیرا کودکان در گروه سنی الف معمولا با تکرار کردن ارتباط میگیرند و بهتر مطالب را میآموزند.
مربی هنری باسابقه ی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان در بخش نقد محتوایی، یافتن یک جای بهتر را موضوعی دانست که انسان در همهی سالهای زندگی به دنبال آن است او اضافه کرد: انتخاب این موضوع برای کودکان، آنها را به تفکر در مورد بهتر بودن و بهتر زیستن، وامیدارد و شخصیت جستجوگر پرندهی قهرمان کتاب و نا امید نشدن و پیگیریهایش، میتواند الگوی مناسبی برای رسیدن به کمال مطلوب باشد.
وی یادآور شد: مفاهیمی مثل جای بهتر، ناامید نشدن، دنبال کردن و تعامل در جمع، در این کتاب با بار عاطفی و روان شناختی مناسب ادغام شدهاند.
بر اساس این گزارش، این نشست با سرپرستی ثریا عبدی و نقد و بررسی کتاب«یک جای بهتر» اثر پریسا یاورزاده، توسط مربیان کانون خوزستان به کار خود پایان داد.