این مرکز از سال 1373  افتتاح گردید و تا این لحظه فعالیت  خود را در زمینه های فرهنگی و هنری و ادبی ادامه داده است .

در حال حاضر این مجموعه دارای 13هزارجلد کتاب در فضایی دلنشین با مساحت 1000مترمربع دارای سالن کودک و نوجوان برای مطالعه اعضا می باشد .

خدمات مرکز : کارگاه های هنری ویژه گروه های سنی  5 سال  تا 15 سال با اجرای فعالیت های فرهنگی ویژه ی اعضا حقیقی و مجازی  

برگزاری کارگاه های تخصصی و فعالیت های فرهنگی و هنری و ادبی

بخش های مرکز : کتابخانه ی کودک و نوجوان  - سوئیت

امکانات ویژه مرکز :  سالن مطالعه ی کودک و نوجوان  - کارگاه هنری -  سوئیت   

امکانات کارگاهی :  1- کارگاه هنری

خدمات فراگیر :  ندارد   

روز و ساعت فعالیت :  مرکز در یک شیفت از ساعت 8 صبح الی 13 بعد ازظهر – روز های زوج دختر و روز های فرد پسر

پرسنل :

1-مربی مسئول فرهنگی (1 نفر)

2- مربی فرهنگی (1 نفر)

3- مربی هنری (1 نفر)

4- خدمات (1 نفر)

شرایط عضویت : داشتن حداقل 6 سال تا 15 سال

پرداخت شهریه : 15000 هزار تومان  برای عضویت حقیقی

 نشانی :  خوزستان – لالی -  بلوار آیت الله خامنه ای – نقش جهان – خیابان شهید سیاوش جهانگیری –

نبش خیابان دژ سفید 

تلفن  :   06143292898

مسئول مرکز :   پروانه حاجی پور

اخبار مرکز:

 

  • // - 07:45
  • تعداد بازدید: 6282
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

استفاده از آرایه‌ها باید جزء عادات ناخودآگاه شاعر شود

محمود خرقانی شاعر و منتقد ادبی خراسانی معتقد است: در شعرسرایی چگونه نوشتن و چه چیز را نوشتن خیلی مهم است، در این میان استفاده از آرایه‌ها کار را لذت‌بخش می‌کند و باید آن‌قدر تمرین شود که جزء عادات ناخودآگاه شاعر به‌حساب آید.

به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، محمود خرقانی شاعر و منتقد ادبی که در یازدهمین نشست مجازی انجمن شاعران نوجوان (آیینه‌های ناگهان) مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مسجدسلیمان سخن می‌گفت با بیان این مطلب تأکید کرد:

در سرایش  شعر باید مسائل ذهنی را بکاهیم و آن‌ها را با مصادیق عینی جایگزین کنیم.

او با اشاره به این‌که نمادشناسی یکی از ملزومات مؤثر بر خلق آثار آیینی است، افزود: در اشعار آیینی با نمادها سروکار داریم چون مستقیماً نمی‌توانیم سراغ ائمه برویم و کار شعر این نیست که به مستقیم گویی بپردازد و باید ظرافت‌ها و زیبایی‌ها را به زبان استعاره و نماد بیان کند.

مربی فرهنگی کانون استان خراسان ضمن اشاره به خصوصیات شعر سپید تأکید کرد:

در شعر سپید چینش کلمات مهم است و شکل نوشتن در این قالب، تأثیرگذار است. شعر سپید معمولاً می‌تواند با یک کلمه شروع شود و در نهایت ایجاز به کشف و خلق تصویر بپردازد .

مؤلف کتاب «بافته‌های عنکبوتی خسته» استفاده از کلمات قدیمی را  در صورتی مجاز دانست  که در کلیت شعر جایگاه داشته و قسمتی از سبک اثر باشند و گفت:

قافیه‌ها و زبان  شعر باید در خدمت همدیگر و یکدست باشند، همچنین  محور افقی و عمودی با هم در ارتباط بوده و به‌درستی رعایت شوند.

او در ادامه بیان کرد:

 پایه و اساس ذهن یک شاعر اگر بر محور وزن بنا نهاده شود، می‌تواند هم در قالب کلاسیک و هم در قالب سپید موفق‌تر عمل کند.

 مطالعه‌ی شعر امروز و سرایش شعر وزن‌دار با مصاریع کوتاه برای یادگرفتن وزن در قدم‌های اول  کلاسیک نویسی، از جمله موارد دیگری بود که خرقانی در این جلسه به تشریح آن‌ها برای نوجوانان شرکت‌کننده در نشست پرداخت.

بر اساس این گزارش، مریم اسماعیلی، طناز خورشیدی و مارال محمدی ازجمله نوجوانانی بودند که در این نشست به اشتراک‌گذاری و خوانش اشعار خود پرداختند.

این رویداد مجازی ادبی با سرپرستی زینب خورشیدی و نقد و بررسی کامل و دقیق آثار اعضا به کار خود پایان داد.

یازدهمین نشست انجمن شاعران نوجوان آیینه‌های ناگهان، با موضوع نقد و بررسی آثار اعضا و حضور محمود خرقانی  شاعر، منتقد ادبی خراسانی، کارشناسان ادبی و فرهنگی، مربیان کانون سراسر استان و جمع گسترده‌ای از اعضای مراکز کانون شهرستان‌ مسجدسلیمان در صفحه‌ی مجازی این انجمن برگزار شد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت