این مرکز در سال 1379 در ساختمانی خاص واقع در کوی گلستان شهرستان امیدیه افتتاح گردید که تا کنون به
فعالیت خود ادامه می دهد.
در حال حاضر این مجموعه دارای 10916 جلد کتاب در فضایی دلنشین به مساحت 445 متر مربع می باشدکه شامل
سالن کتابخانه کودک و نوجوان و 1 کارگاه می باشد.
خدمات مرکز:
امانت کتاب به کودکان و نوجوانان 7تا 17 سال
اجرای کارگاههای تخصصی و فعالیت های فرهنگی هنری ادبی ویژه اعضا حقیقی و مجازی) به دلیل شیوع بیماری
کرونا هم اکنون برنامه های مرکزدر فضای مجازی انجام می گردد.(
بخش های مرکز:
سالن مطالعه کودک و نوجوان و 1 کارگاه هنری،انبار
امکانات ویژه: ندارد
امکانات کارگاهی: یک کارگاه هنری
خدمات فراگیر: ندارد
روز و ساعت فعالیت : تک شیفت - روزهای شنبه تا پنج شنبه 8 صبح تا 13 بعد از ظهر
پرسنل: یک مربی مسئول مرکز-یک نفر خدمات
شرایط عضویت: داشتن حداقل سن 4 تا 17 سال و پرداخت شهریه عضویت برای اعضا حقیقی
نشانی: خوزستان-امیدیه-کوی گلستان روبروی کارخانه یخ
تلفن : 06152626821
مسئول مرکز: لیلا صوباتی
اخبار مرکز:
 
  • 1400/06/03 - 12:44
  • تعداد بازدید: 5404
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری بیستمین کارگاه مجازی انجمن عکاسان نوجوان مراکز کانون خوزستان

بیستمین کارگاه انجمن عکاسان نوجوان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، بیستمین کارگاه مجازی انجمن عکاسان نوجوان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان با موضوع عکاسی آیینی و با حضور ارمغان کاظمی، کارشناس ارشد گرافیک و عکاس خوزستانی، مامک یحیی پور، رئیس گروه هنرهای تجسمی کانون کشور، شهناز ممبینی کارشناس هنری و مینا کردانی نماینده انجمن عکاسی کانون خوزستان، مربیان و جمعی از اعضای مراکز کانون خوزستان، در صفحه مجازی این انجمن تشکیل شد.

کاظمی در ابتدای این نشست مفهوم آیین، هنر و اتفاق آیینی را شرح داد و گفت: آیین‌ها در اصل یک سری کارهای نمادین و اتفاقات مرسوم در جوامع انسانی برای استفاده از نیروی فرا طبیعی، هستند. مثل مراسم ایام محرم که نیروی فرا طبیعی، ایمان به امام حسین (ع) و هدف والای ایشان است و مراسم عزاداری و نذر و خواسته‌ها و ارادت قلبی به ایشان، که نوعی آیین است.

و تشریح کرد: رهبری مراسم آیینی می‌تواند به دست افراد خاصی از جامعه باشد به‌عنوان مثال در دوران گذشته بسیاری از کاهنان و غیب‌گوها و ساحران رهبری مراسم آیینی را به دست می‌گرفتند و می‌توانست آشکارا و یا در خفا انجام شود. رد‌پای این گونه مراسم در ادبیات و هنر به‌وفور یافت می‌شود.

این عکاس خوزستانی با اعتقاد به اینکه آیین‌ها می‌توانند به‌صورت جشن، عزاداری، سنت، خرافه، جبر، فلسفه و حتی خشونت ادامه‌دار بوده و اجرا شوند افزود: در طول زمان، این تحولات، اتفاقات، موضوعات سیاسی و اجتماعی و به‌طور کلی هر موضوعی که خاص باشد می‌تواند برای عکاسی آیینی استفاده شود.

او عکاسی از وقایع محرم را فرصتی دانست که بسیاری از عکاسان، می‌توانند آثار خارق‌العاده‌ای را در آن ثبت کنند و بیان کرد: بسیاری از آیین‌ها و رسوم دیگر در کشور ایران به شکل‌های مختلف وجود دارد که در هر شهر ممکن است به شکل‌های متفاوت اجرا و بر اساس یک سری از باورها و فرهنگ و اعتقادات مردم آن شهر شکل‌گرفته باشد، مانند مراسم گل مالی کردن لباس و صورت، زنجیرزنی، نخل‌گردانی و حتی مراسم منسوخ شده‌ی قمه‌زنی، که تنوع در این مراسمات جاذبه‌های زیادی برای هنرمندان عکاس بوجود می‌آورد.

مربی هنری کانون استان خوزستان در ادامه عنوان کرد: عکاسی آیینی با نمایش دادن فرهنگ مردم در اقلیم‌های مختلف، می‌تواند به‌صورت آگاهانه یا ناآگاهانه آن فرهنگ را در اختیار دیگران قرار داده و باعث حفظ و ثبت فرهنگ آن منطقه شود.

وی تأکید کرد: عکاس آیینی باید با مفهوم دین در جامعه آشنایی کامل داشته و نمادها و اعتقادات مربوط به دین را شناسایی و به زبان ساده، صفات نیک و بد را پیدا و سپس شروع به عکاسی نماید، البته این نوع عکاسی مستلزم تجربه و تمرین است و یک شخص تازه‌کار باید به تلاش و تمرین مستمر بپردازد.

کاظمی با بیان اینکه عکاسی آیینی صرفاً مستلزم محیط اجتماعی نیست و می‌تواند در فضای خانه هم تصاویر و نمادهای آیینی را چیدمان و آن‌ها را شکار کرد، اظهار داشت: اتفاق آیینی محدود به یک مراسم نیست و به شناخت و خلاقیت و ارتباط عکاس با محیط بستگی دارد. با توجه به شرایط ناگوار کرونا بهتر است عکاسی از مراسمی مثل محرم با فضاسازی در خانه انجام شود.

در پایان این رویداد هنری چند نمونه عکس، جهت تمرین عکاسی و تفهیم بهتر موضوع به اعضا، توسط مدرس ارائه شد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت