حداد عادل در معرفی مدیرعامل جدید؛
کلید واژه «پرورش» راهبرد اصلی کانون است
غلامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین معارفه مدیرعامل کانون پرورش فکری گفت: قدمت این نهاد مانند درخت تنومندی است که ریشه در ۶۰ سال تاریخ دارد و شاخههای آن در سراسر کشور گسترده است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، غلامعلی حداد عادل در آیین معارفه حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان به کانون به عنوان یکی از نهادهای فرهنگی، تربیتی اشاره کرد و افزود؛ این نهاد فرهنگی باسابقهی نزدیک به ۶۰ سال در کشور است که بسیاری از بزرگان این مملکت دوران کودکی و نوجوانی خود را با کتابها و محصولات فرهنگی آن سپری کردهاند.
وی در ادامه گفت: قدمت این نهاد مانند درخت تنومندی است که ریشه در ۶۰ سال تاریخ دارد و شاخههای آن در سراسر کشور گسترده است.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ضمن قدردانی از تمام کسانی که در این مدت گذشته برای این بنای فرهنگی مهم تلاش کردهاند خاطرنشان کرد: توجه به کودکان از مظاهر دوران جدید است و در ایران چیزی بهنام ادبیات کودک از اواسط دهه ۳۰ شمسی معنا و هویت پیدا کرد.
او اضافه کرد: زمانی که ما دانشآموز بودیم هیچ ناشری در حوزه کتاب برای کودکان سرمایهگذاری نمیکرد و کتابهای در دسترس از نظر محتوا و ظاهر ضعیف بود و تنها کتابفروشهای دورهگرد آنها را عرضه میکردند اما از دهه ۳۰ به بعد ادبیات کودک جدی گرفته شد و یکی از بزرگان این عرصه استاد شهید مطهری با کتاب «داستان راستان» است که به هملباسهای خود پیام داد که ادبیات کودک اهمیت دارد.
حدادعادل ادامه داد: در مورد رابطه آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری همانطور که در مدرسه برنامه و فوقبرنامه داریم در کل کشور هم میتوان آموزش و پرورش را مسوول آموزش رسمی و کانون را مسوول فوقبرنامه دانست.
وی اظهار داشت: مدرسه موفق آن است که به فوقبرنامهها به اندازه برنامه اهمیت بدهد چرا که امتیاز مدرسهها در فوق برنامههای آنهاست و به همین دلیل کانون در زیر مجموعه آموزش و پروش قرار داده شده است.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به اینکه کانون باید مکمل آموزش و پرورش باشد افزود از عنوان کانون استفاده میکنم و توجه مدیرعامل جدید را به کلیدواژه «پرورش» جلب میکنم که باید محور تمام برنامهریزیها، فعالیتها و بیانگر راهبرد حاکم بر کانون باشد.
وی در ادامه یادآور شد: در کانون باید کودکان و نوجوانان به تفکر و تعقل که لازمه پرورش فکر است سوق داده شوند تا یاد بگیرند چگونه فکر کنند و این، کار بسیار پیچیده و مهمی است که مربیان کانون می توانند با زبان هنر آن را انجام دهند.
حدادعادل در بخش دیگر از صحبتهای خود اظهار داشت کانون در کنار توجه به فرهنگ اسلامی باید به فرهنگی ایرانی بهویژه زبان فارسی توجه بیشتری داشته باشد چرا که هویت ماست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه احساس میشود فعالیت کانون در عرصههای عمومی تعلیم و تربیت کمفروغ و ضعیف شده است خاطر نشان کرد: کانون ناشری در حد ملی است که باید در سطح بینالمللی برای سایر کشورها الگو باشد.
حدادعادل همچنین با اشاره به اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان زمانی در عرصه کتابهای ممتاز حرف اول را می زد، از مدیرعامل جدید کانون خواست این مجموعه فرهنگی را به جایگاه واقعی خود بازگرداند.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین از وزیر آموزش و پرورش خواست برای رفع مشکلات این مجموعه اهتمام بیشتری داشته باشد و افراد کارآمد و شایسته برای فعالیت در کانون بهکار گرفته شوند.
وی در پایان به همکاری کانون با سایر نهادهای مرتبط با این حوزه اشاره کرد و ابراز داشت: کانون باید بیشتر به سمت و سوی کارهای بنیادی و زیرساختی حرکت کند و فعالیتهای اجرایی را به سایر نهادها و موسسههای مشابه واگذارکند.