قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و

نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

 

انجمن  قصه گویی خوزستان به دلیل گستردگی استان و با صلاحدید مدیرکل و با اجاز ه از انجمن کشوری در استان اقدام به ایجاد سه شعبه

 (مرکزی ، شمال ، جنوب ) نمود که تحت هدایت مرکز استان هستند  . هرشعبه انجمن هدایتگر سه گروه زنان و مردان – نوجوان دختر و نوجوان پسر می باشد .

شعبه مرکزی خوزستان :  مربی گرداننده ، خانم بهنوش بساک کاظمی ، مربی مسئول مجتمع فرهنگی اهواز

شعبه شمال خوزستان :مربی گرداننده ،خانم آسیه رحمتی مربی فرهنگی و قصه گوی برگزیده کشوری

شعبه جنوب  :مربی  گرداننده ، خانم زینب موسوی مربی فرهنگی هندیجان و قصه گوی برتر استانی می باشد .

  • 1400/05/16 - 18:10
  • تعداد بازدید: 5475
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
افسون امینی، مدیر کل آفرینش های فرهنگی کانون کشور:

به‌کارگیری روش‌های نوین قصه‌گویی در حفظ مخاطب این هنر موثر است

افسون امینی مدیر کل آفرینش‌های فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور، معتقد است: قصه یک ابزار است که با کمک آن می‌توان مخاطبان این هنر را حفظ کرد؛ البته تحقق این امر مستلزم به روزرسانی اطلاعات و به کارگیری روش‌های نوین قصه‌گویی است.

ببه گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، افسون امینی مدیر کل آفرینش‌های فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور که در آئین اختتامیه‌ مرحله‌ی استانی بیست و سومین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی کانون استان خوزستان سخن می‌گفت با بیان این مطلب تأکید کرد: دنیای امروز  دنیای تغییر لحظه به لحظه است و مربیان باید اندوخته‌ها و تجربه‌های خود را جهت همپا شدن با مخاطبین به روز رسانی کنند.

 او ضمن تقدیر از تلاش‌های دبیرخانه‌ی استانی و حسن حضور قصه‌گویان خوزستانی، از پایان یافتن مرحله‌ی استانی بیست و سومین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی و طی شدن مراحل این دوره به صورت موفقیت آمیز ابراز خرسندی کرد و افزود: در هر کجای دنیا وقتی یک رویداد فرهنگی تداوم پیدا می‌کند؛ ارزشمندتر شده و  گرامی داشته می‌شود؛ در نتیجه در حفظ آن بیشتر از قبل می‌کوشند.

امینی بیان کرد: جای بسی خرسندی است که جشنواره‌ی قصه‌گویی در کانون پرورش فکری کشور هر سال پربارتر از سال قبل برگزار شده و هم‌چنان این نهاد پرچمدار هنر ارزنده و کهن قصه‌گویی در  سرزمینمان است؛ موفقیتی که مرهون تلاش مربیان خوب کانون در سراسر کشور است؛ کسانی که  مشعل این هنر را در کتابخانه‌ها و مراکز کانون به دست گرفته و روشن نگاه می‌دارند.

قصه‌گویی عامل توجه به تمدن و فرهنگ است

در ادامه این مراسم، وحید کیانی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، قصه‌گویی را عامل توجه به تمدن و فرهنگ، عنوان کرد و گفت: آنچه که برای ما به عنوان متولی حوزه‌ی فرهنگ، هنر و ادبیات در کانون پرورش فکری اهمیت دارد توجه به زیرساخت‌های تمدنی و تاریخی است که در بستر روایت شکل می‌گیرد و قصه بهترین ابزاری است که با آن می‌توانیم این امکان را پیش روی فرزندان خود قرار دهیم.

بر اساس این گزارش: آئین اختتامیه‌ مرحله‌ی استانی بیست و سومین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان با معرفی راه‌یافتگان به بخش منطقه‌ای و حضور افسون امینی مدیر کل آفرینش های فرهنگی کانون کشور، وحید کیانی مدیر کل، بهرام یارزاده دهکردی معاون فرهنگی، جمعی از مربیان و کارشناسان کانون خوزستان، هیئت داوران و جمعی از علاقمندان به قصه‌گویی برگزار شد.

گفتنی است: در این مرحله از جشنواره نفرات اول تا سوم و شایسته‌ی تقدیر هر سه گروه مشخص شدند و نفرات اول و دوم گروه‌های «پسران و دختران» و «زنان و مردان» به مرحله‌ی منطقه‌ای جشنواره راه یافتند.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت