سال احداث 1350وبعد از جنگ باز سازی شده در مهر 1372فعالیت خود را آغاز کرده است.

در حال حاضر مرکز دارای 14271   جلد کتاب می باشد مساحت کل مرکز

1173وعرصه 214متر ،ودارای یک سالم مطالعه برای کودک ونوجوان است

خدمات مرکز :کارگاه هنری ویژه گروه سنی 6تا 17سال

اجرای فعالیت برای اعضای حقیقی ومجازی

فعالیت های فرهنگی ،هنری وادبی

بخش های مرکز :سالن مطالعه کودک و ونوجوان ،2کلاس هنری

امکانات ویژه مرکز: یک کارگاه هنری وسال مطالعه کودک ونوجوان  (یک سالن تازه ساخت که هنوز تجهیز نشده است )

امکانات کار گاهی :2کارگاه هنری

خدمات فراگیر: ندارد

روز ها وساعات فعالیت :مرکز از ساعت 8صبح الی 14

روزهای زوج دختر وروزهای فرد پسر

پرسنل :1مربی فرهنگی به همراه مسئول مرکز و1نفر خدمات

شرایط عضویت :داشتن حداقل 6سال تا 17سال وپرداخت هزینه عضویت

نشانی :خرمشهر:کوتشیخ بلوار بایندر ، خیابان کارون روبروی اسکله 1قایقرانی  تلفن :06153532510

مسئول مرکز :خانم علویان

 

 

اخبار مرکز:

 

  • 1400/04/20 - 11:21
  • تعداد بازدید: 5446
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
بیوک ملکی، شاعر و تصویرگر کودک و نوجوان

تصویرگر باید احساس و برداشت خود از متن و شعر را به زبان تصویر بیان کند

بیوک ملکی، شاعر، نویسنده و تصویرگر کودک و نوجوان، معتقد است: پرداختن به تصویرگری و درک تفاوت آن با نقاشی، مستلزم پایبند بودن تصویرگر به متن اثر است.

به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، بیوک ملکی، شاعر، نویسنده و تصویرگر کودک و نوجوان، که در نخستین مهرواره ی ادبی- هنری استانی «اقلیم قلم» ویژه‌ی روز قلم، سخن می‌گفت با بیان این مطلب تأکید کرد: یک تصویرگر نباید اثر را به تصویر یا نقاشی ترجمه کند بلکه احساس و برداشت خود از متن و شعر را به زبان تصویر، بیان کند.

او ضمن تشویق اعضا به مطالعه‌ی آثار شاعران و نقدهایی که بر آثار ایشان نوشته شده، توضیح داد: اعضا باید در انتخاب موضوع شعر تأکیدشان را بر موضوعاتی بگذارند که از احساس و تجربه‌ی خود شاعر سرچشمه گرفته باشد تا برای مخاطب قابل لمس و دل‌نشین شود.

این شاعر و نویسنده ضمن شرح نکاتی در باب مؤلفه‌های شعر محاوره و مواردی چون شکل زبان و مفهوم شعر محاوره، کوتاهی و کشیدگی هجاها و مفاهیم و مصادیقی که در سایه‌ی این نوع شعر، شکل محاوره به خود می‌گیرد، گفت: مفاهیم هم به تبعیت زبان شکل محاوره‌ای به خود می‌گیرند؛ آن‌چنان‌که شعر محاوره قابلیت تبدیل به شعر معیار را ندارد.

فرزانه رحمانی نویسنده و پژوهشگر، دیگر مهمان نخستین مهرواره‌ی ادبی- هنری استانی «اقلیم قلم» بود که در بخش نقد داستان و دل نوشته‌های اعضا، به بیان مؤلفه‌های ادبیات اقلیمی در داستان‌نویسی پرداخت و در ادامه از اعضا خواست، زمان نوشتن داستان این سؤال‌ها را از خود بپرسند: شخصیت اصلی داستان من چه کسی است؟ او چه خواسته‌ای دارد؟ چه موانع و گره‌هایی در راه رسیدن او به هدفش هست؟ و برای حل مسئله چه رفتار و کنش داستانی از خود نشان می‌دهد؟

رحمانی ضمن توضیح طرح داستان از اعضا خواست، همیشه تخیل خود را فعال نگه‌داشته و مرزهای میان خاطره و داستان را رعایت کنند.

بر اساس این گزارش، نخستین مهرواره‌ی ادبی- هنری استانی «اقلیم قلم» به‌عنوان یکی از ویژه‌برنامه‌های روز قلم از سوی واحد آفرینش‌های ادبی و هنری، با استقبال پرشور اعضا و مربیان مواجه شد و قریب به 20 نفر از اعضای کودک و نوجوان مراکز کانون خوزستان در آن مشارکت کردند.

در این مهرواره، ابتدا اعضای بخش مکاتبه با الهام از آثار نقاشی مربیان و اعضا هنری مراکز سراسر استان به آفرینش شعر، داستان، قصه ‌و دل نوشته پرداختند. سپس مربیان و اعضا هنری با مطالعه و الهام از آثار اعضا مکاتبه به خلق آثاری در قالب نقاشی و خوشنویسی و خط تحریری اقدام کرده و درنهایت، مربیان و اعضا هنری با الهام از اشعار بیوک ملکی، شاعر و نویسنده و تصویرگر، آثاری در قالب‌های مختلف هنری، خلق کردند که روز برگزاری، در قالب کلیپ‌های کوتاه به نمایش گذاشته شد و کارشناسان مهمان، اعضا و مربیان، به نقد و نظر در خصوص آثار هنری و ادبی پرداختند.

این رویداد ادبی- هنری با حضور مدیرکل کانون خوزستان، بیوک ملکی شاعر نویسنده و تصویرگر، فرزانه رحمانی نویسنده و پژوهشگر، کارشناسان و مربیان مراکز آفرینش‌های ادبی، فرهنگی و هنری و جمع کثیری از اعضای مکاتبه‌ای و اعضای هنری مراکز کانون پرورش فکری خوزستان، در صفحه‌ی مجازی بخش مکاتبه‌ای آفرینش‌های ادبی، با سرپرستی شهناز ممبنی، کارشناس واحد آفرینش‌های هنری و محدثه الماسی، کارشناس بخش مکاتبه‌ی آفرینش‌های ادبی برگزار شد.

گفتنی است: بخش مکاتبه‌ی آفرینش‌های ادبی استان خوزستان با هدف کشف و پرورش استعدادهای ادبی در حال حاضر به‌صورت الکترونیک به حدود ۱۳۰ کودک و نوجوان از سراسر استان خدمات آموزشی ادبی رایگان ارائه می‌دهد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت