این مرکز فعالیت خود را از سال 1358 آغاز نموده و همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد. در حال حاضر این مرکز دارای 7613 جلد کتاب بوده و با مساحت 650مترمربع, دارای سالن سینما, سالن مطالعه و 2کلاس (کارگاههای هنری و ادبی) می باشد.

خدمات مرکز: کارگاههای هنری, فرهنگی ویژه سنین 4تا17سال

اجرای فعالیتهای فرهنگی: ویژه اعضای حقیقی و مجازی با برگزاری کارگاههای تخصصی و فعالیتهای عمومی (فرهنگی,هنری و ادبی)

بخش های مرکز: کتابخانه کودک و نوجوان(به صورت مشترک), سالن سینما

امکانات ویژه: سالن مطالعه ویژه کودک و نوجوان(به صورت مشترک), سالن سینما, کارگاههای هنری

امکانات کارگاهی: 1کارگاه

خدمات فراگیر: ندارد

روز و ساعت فعالیت: مرکز در یک شیفت از ساعت 8صبح الی 13 (روزهای زوج اعضا پسر و روزهای فرد اعضای دختر)

پرسنل: 1مربی مسئول, 1مربی فرهنگی, 2مربی هنری پاره وقت (مربی خوشنویسی و مربی نقاشی)و 1خدمات

شرایط عضویت: داشتن حداقل 6سال تا17 سال و پرداخت شهریه 12000تومان برای عضویت در مرکز حقیقی و 1000تومان در مرکز مجازی

نشانی مرکز: بهبهان خیابان شهید زیبایی- محوطه پارک شهید شریف نیا کدپستی6361788463

تلفن: 06152837546

مسئول مرکز: نسرین بازیانی

 

 

اخبار مرکز:

 

 

  • 1399/11/02 - 17:14
  • تعداد بازدید: 5582
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عباسعلی سپاهی یونسی

شاعر باید اولین منتقدِ شعرِ خود باشد

عباسعلی سپاهی یونسی شاعر و نویسنده کشور معتقد است: شاعر باید یک تصویر کلی از اثر خویش، در ذهن داشته باشد و در بازنگری‌های بعد، آن را مدنظر قرار داده و اقدام به اصلاح و ویرایش اثر نماید و در واقع، شاعر باید اولین منتقدِ شعرِ خود باشد.

به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، عباسعلی سپاهی یونسی شاعر و نویسنده کشور در یازدهمین نشست مجازی انجمن شاعران نوجوان صبا مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اهواز با بیان این مطلب گفت: همه‌ی عناصر، در شعر باید نقش تأثیرگذاری را ایفا کرده و در ذهن مخاطب ماندگار شوند.

او افزود: حتی در مورد عنوان اثر و ذهنیتی که در مخاطب ایجاد می‌کند باید دقت لازم را به عمل آوریم و از چهارچوب موضوع، خارج نشویم.

سپاهی یونسی تأکید کرد: لازم است به‌مرور زمان و با افزایش تجربه در سرزمین شعر، یاد بگیریم که خلاق باشیم و حتی تعابیر کلیشه‌ای را در جهت تأثیرگذاری بیشتر و جدیدتر، به کار گیریم.

این شاعر و نویسنده از قالب چهار پاره به‌عنوان یکی از بهترین قالب‌ها برای سرودن شعر کودک و نوجوان یاد کرد و افزود: بهتر است نوجوانان سرودن را با شعر موزون آغاز کنند، چراکه کسب تجربه در وادی شعر کلاسیک بسیار مفید بوده و زمینه‌ساز خلق آثار موفق حتی در قالب نیمایی و سپید است.

سپاهی یونسی توضیح داد: در بررسی سیر تحولات شعر معاصر می‌بینیم که بزرگان ادبیات نیمایی و سپید نیز تجربه‌های اولیه‌ی سرودن خویش را، در وادی شعر کهن گذرانده‌اند.

مؤلف کتاب «صبح و سیب» در ادامه به اهمیت اقتصاد کلمه در شعر اشاره کرد و گفت: اقتصاد کلمه یعنی با کمترین کلمات بیشترین حرف‌ها را بزنیم.

وی تأکید کرد: رعایت ایجاز در شعر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما باید در مورد منطق شعری نیز، دقت کنیم و سؤالاتی که در ذهن مخاطب ایجاد می‌شود را، بی‌پاسخ نگذاریم.

شاعر و نویسنده یادآور شد: در سرایش شعر باید محتوا قابل‌فهم و گیرا باشد و از کاربرد کلمات نامتجانس پرهیز کنیم، همچنین با ترکیب‌سازی‌های مناسب، توانایی خویش را در زمینه‌ی همراه کردن مخاطب با اثرمان، افزایش دهیم.

ماهیت قافیه و قالب،، توجه به محور عمودی شعر، پرهیز از اضافه گویی، تفاوت هایکو و شعر کوتاه و درنهایت تأکید بر خوانش آثار اعلای شعر فارسی، ازجمله موارد دیگری بود که سپاهی یونسی در این جلسه به تشریح آن‌ها برای نوجوانان شرکت‌کننده در نشست پرداخت.

بر اساس این گزارش سنا امرایی، حسین بازپور، فاطمه نصیری راسفندی و فاطمه زکی زاده، ازجمله نوجوانانی بودند که در این نشست به اشتراک‌گذاری و خوانش اشعار خود پرداختند.

گفتنی است: یازدهمین نشست انجمن شاعران نوجوان صبا اهواز در صفحه‌ی مجازی این انجمن با حضور مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان، کارشناس و مربیان آفرینش‌های ادبی کانون خوزستان و جمعی از شاعران نوجوان مراکز کانون اهواز، برگزار شد.

 

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت