این مرکز از سال 1374 در مرکز شهر فعالیت خود را در زمینه ی فعالیتهای فرهنگی هنری و ادبی آغاز نمود.

در دیماه 1396 کل ساختمان بازسازی شد و تا کنون به برگزاری  کارگاهه های  فرهنگی  وهنری ادامه داده است .

 در حال حاضر این مجموعه دارای 13703 جلد کتاب در فضایی به مساحت   850 متر مربع دارای  یک سالن برای مطالعه ی کودک و نوجوان می باشد و دو کارگاه می باشد.

خدمات مرکز : اجرای فعالیتهای فرهنگی ویژه اعضا ی حقیقی و مجازی

برگزاری کارگاههای تخصصی بر خط استانی

بخش های مرکز : کتابخانه کودک و نوجوان ، سالن آمفی تئاتر در مساحت 200 متر مربع

اتاق مربوط به واحد کارشناسی به مساحت 28 متر مربع

امکانات ویژه : سالن مطالعه ی کودک و نوجوان /سالن آمفی تئاتر /کارگاه هنری

امکانات کارگاهی : دو کارگاه هنری دارد

خدمات فراگیر : ندارد

روز و ساعت فعالیت : مرکز در یک نوبت صبح ها از ساعت هشت تا 13فعال است

روزهای زوج اعضای دختر و روزهای فرد اعضای پسر

پرسنل :کارشناس حوزه ی امیدیه/ 1 مربی مسئول/ 1 مربی فرهنگی/ 1 نفر نیروی خدمات

شرایط عضویت : داشتن سن حداقل 6 سال تا 17 سال  و پرداخت شهریه 12000 تومان برای عضویت  در مرکز حقیقی و 1000 تومان برای عضویت در مرکز مجازی

.....................................................................................................................................

نشانی : خوزستان – امیدیه – خیابان ارشاد – روبروی منازل فرهنگی –

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره یک امیدیه

تلفن :06152622777

مسئول مرکز : منصوره محمدی

 

 

اخبار مرکز:

 

  • 1400/05/02 - 12:45
  • تعداد بازدید: 5333
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری سی و سومین نشست مجازی انجمن شاعران نوجوان صبا کلان شهر اهواز

سی و سومین نشست انجمن شاعران نوجوان صبا مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کلان‌شهر اهواز به‌صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، سی و سومین نشست مجازی انجمن شاعران نوجوان صبا با موضوع نقد و بررسی آثار نوجوانان و با حضور بهمن نشاطی، شاعر و نویسنده،  حسین تولایی کارشناس آفرینش‌های ادبی کانون کشور، همچنین مدیر کل کانون استان خوزستان، سرپرست معاونت فرهنگی، کارشناسان و مربیان واحد آفرینش‌های ادبی کانون استان و اعضای مراکز کانون شهرستان اهواز در صفحه مجازی این انجمن تشکیل شد.

نشاطی در این نشست گفت: نام‌گذاری مستقیم برای یک اثر موجب می‌شود تا مخاطب با یک پیشداوری به خواندن اثر بپردازد،  پس اجازه بدهید مخاطب با خواندن اثر شما به موضوع شعر شما پی ببرد.

او در بررسی شعر معاصر تاکید کرد: شعر معاصر برخلاف شعر گذشته، به جای بیان کلی به جزئیات می‌پردازد. مثلا شما به جای این که بنویسید: جهان را زیباتر می‎کنی، به شکل جزئی‌تر این زیباتر شدن را در شعرتان نشان بدهید و یکی از نشانه‌های زیبایی جهان را بیان کنید.

این شاعر و نویسنده با اشاره به مولفه‌های شعر کلاسیک و  اهمیت وزن در این قالب افزود: در شعر کلاسیک و موزون، وزن شعر یکی از مهمترین عوامل جذب مخاطب است اما در شعر بی‌وزن ما نمی‌توانیم یک قاعده و قانون ثابت را بنویسیم و بگوییم شاعران از این روش استفاده کنند تا شعر زیبایی آفریده شود، بلکه هر شاعر در شعر خود می‌تواند از شگرد تازه‌ای برای زیباسازی شعرخود استفاده کند و تشریح کرد: این شگردها گاهی با مطالعه‌ی آثار شاعران مطرح به دست می‌آید. مثلا یکی از این شگردها تکرار است، این تکرار ممکن است تکرار در واژه باشد یا تکرار در نحوه‌ی جمله‌سازی از نظر دستوری. ضمنا در شعر بی‌وزن، موسیقی درونی خیلی مهم است و یکی از  عوامل ایجاد آن  آرایه‌ی واج آرایی است.

نشاطی در ادامه گفت: با اعتقاد به اینکه بیت اول یک شعر می‌تواند در پذیرش یا عدم پذیرش، از جانب مخاطب خیلی موثر باشد، بیان کرد: اگر بیت اول مورد پذیرش قرار بگیرد مخاطب شعر را با رغبت و لذت ادامه می‌دهد و در غیر این صورت ممکن است شعر مورد بی‌مهری خواننده واقع شود.

وی به عنوان یک پیشنهاد، به شاعران نوجوان توصیه کرد: جمله‌ها را در یک مصراع تمام کنند تا از نظر دستوری هر مصراع، دارای استقلال معنایی باشد .

بیان خصوصیات شعر محاوره، موضوعی بود که مولف کتاب « به لهجه‌ی سنجاق» در بخش آخر سخنان خود به آن پرداخته و توضیح داد: شعر محاوره یا ترانه از جمله شعرهایی است که بسیاری از شاعران به آن علاقمند هستند و می‌سرایند ولی پیشنهاد می‌کنم شاعران نوجوان تا زمانی که کاملا به وزن شعر مسلط نشدند و چند سال از سرایش جدی آنان نمی‌گذرد سراغ شعر محاوره نروند، چرا که شعر محاوره‌ای شاعر را تنبل بار می‌آورد و اجازه نمی‌دهد تا شاعر با مشکلات وزن دست و پنجه نرم کند و به تسلط کامل برسد .

بر اساس این گزارش، سنا امرایی، پریا ماهان پور، عسل رضایی، بهار جهانگیری، آرمیتا آسترکی و  سیده عسل مرعشی، از جمله اعضای نوجوان کانون خوزستان بودند که به اشتراک‌گذاری و خوانش اشعار خویش در این نشست پرداختند.

این رویداد ادبی با سرپرستی محدثه الماسی و نقد و بررسی کامل و دقیق آثار اعضا به کار خود پایان داد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت