کانون شماره 4 اهواز در سال 1364 در کوی اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز ، فعالیت خود را آغاز نمود.

ساختمان این مرکز که یکی از منازل ویلایی دانشگاه می باشد، برای بهره براری فرهنگی به کانون پرورش فکری واگذار گردید ( به صورت امانی).

این ساختمان به مساحت 12 متر مربع و داراری  دو سالن مطالعه برای برگزاری فعالیت های فرهنگی، دو اتاق برای تشکیل کلاسهای ادبی و هنری ،یک آبدار خانه ، یک انباری و یک سرویس بهداشتی می باشد.

همچنین این مرکز به یک باغچه اختصاصی و فضای سبز عمومی دسترسی نزدیک دارد.

فعالیت های فرهنگی، هنری و ادبی مرکز از همان سال تاسیس به صورت دایم برقرار گردیده و اعضای دختر و پسر کودک و نوجوان در روزهای تعیین شده در فعالیت های مرکز مشارکت داشته و دارند.

 هم اکنون این مرکز با داشتن مجموعه ای از   7839    جلد کتاب در بخش کودک و نوجوان و مرجع آماده خدمت به عزیزان می باشد.

خدمات مرکز:

-کارگاههای ادبی و هنری برای مخاطبین 6 تا 18 سال در فضای مجازی و کلاسهای برخط. کارگاه شعر وداستان و آموزش خط تحریری .

-اجرای فعالیتهای فرهنگی عمومی ویژه اعضای حقیقی و برخط.

-مرکز خدمات فراگیر ندارد.

روز و ساعت فعالیت: یک شیفت. از ساعت 8تا 13. همه روزه به جز ایام تعطیل

پرسنل: 1 مربی مسول. 1 مربی ادبی پاره وقت. 1 مربی خوشنویسی پاره وقت. 1 مربی نقاشی پاره وقت. 1 خدمات

شرایط عضویت: داشتن حداقل 6 سال تمام  تا پایان 17 سالگی

پرداخت شهریه : در حال حاضر تمام ثبت نام ها از طریق کا پی اف صورت می گیرد و شهریه متناسب با کلاس درخواستی عضو، متغیر است.

نشانی :اهواز. اتوبان گلستان. دانشکده علوم پزشکی. کوی استادان . نبش خیابان نرگس . مرکز 4 اهواز

تلفن ثابت : 33738279- 061

   مربی مسول: مرجان ظریفی

 

اخبار مرکز:

 

  • 1401/06/22 - 07:54
  • تعداد بازدید: 3628
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به مناسبت روز سینما؛

نشست تخصصی نقد و بررسی فیلم کوتاه "رهایی" برگزار شد

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان با همکاری خانه فیلم اهواز، فیلم کوتاه "رهایی" را به مناسبت روز سینما، مورد نقد و بررسی قرار داد.

به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، واحد آفرینش‌های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان به مناسبت روز سینما، فیلم رهایی، اثر ناصر تقوایی و از محصولات سینمای کودک در دهه ۱۳۵۰ را با حضور رضا سیادت مدیر خانه فیلم اهواز، فرهاد پروین نویسنده و مدرس دانشگاه، مریم فهیم پور کارشناس هنرهای نمایشی واعضای نوجوان مراکز، پیش از ظهر دوشنبه ۲۱  شهریورماه ۱۴۰۱ در خانه فیلم، مورد نقد و بررسی قرار داد.

درابتدا رضا سیادت مدیریت خانه فیلم اهواز برای اعضا دلیل نامگذاری این روز، نام بردن ازاولین کارگردان های ایرانی،خوزستانی، انواع دوربین های فیلم برداری و نوع کارکرد آن ها را توضیح داد.

ایشان با در اختیار گذاشتن دوربین های مختلف فیلم برداری، نوجوانان را با تاریخچه پراز ماجرای سینما آشنا کرد.

فرهاد پروین پس از اکران فیلم با اشاره به سکانس‌های آغاز فیلم گفت: کارگردان قبل ازشروع فیلم، خلاصه‌ای از آن را با پرده‌برداری از وضعیت زندگی مردمان منطقه جنوب کشور، نوع پوشش، سبک زندگی و..... را به بیننده نشان می‌دهد.

او با بیان این سؤال که داستان از کجا شروع می‌شود؟ ذهن نوجوانان را به عمق فیلم می‌برد و تا آنان را به مشارکت در بحث دعوت کند.

وی در ادامه افزود؛ نقطه شروع داستان با نقطه شروع فیلم متفاوت است. نقطه شروع فیلم جایی است که بعد از سیاهی اولین تصویر بر روی پرده ظاهر شد، اما نقطه شروع داستان لحظه‌ای بود که صید ماهی توسط بچه‌ها که اتفاقی خاص محسوب می‌شود رخ داد.

او تصریح کرد؛ با آشنایی با دریای جنوب، نوع ماهی‌ها و جغرافیای این خطه از ایران‌زمین، این سؤال پیش خواهد آمد که ماهی قرمز در دریا وجود ندارد و بیننده این موضوع را با گوش دادن به دیالوگ‌های بچه‌ها در فیلم نیز متوجه می‌شود و با تعجب بچه‌ها از دیدن چنین صیدی اتفاق خاص داستان رخ داده است که در سینما از آن به‌عنوان "حادثه محرک" نام می‌برند.

فرهاد پروین توضیح داد؛ پس از گذر از این اتفاق خاص داستان شروع شد و دیگر صحنه‌های فیلم از حالت عادی خارج شده است. همان‌طور که دیده شد بین بچه‌ها کشمکش رخ می‌دهد و هر کس به نوع در تلاش برای به دست آوردن ماهی قرمز به تکاپو می‌افتد.

وی در ادامه گفت: شکسته شدن سر یکی از بچه‌ها توسط دیگری برای به دست آوردن ماهی قرمز در این فیلم، از دیگر اتفاقات بزرگ داستان محسوب می‌شود زیرا پس از آن پسربچه خاطی توسط پدر خود محبوس می‌شود و باعث شد کودک حس خود و ماهی زندانی در کیسه آب را یک حس مشترک بداند و تلنگری شد تا به این موضوع پی ببرد که وضعیت ماهی در حالت مناسبی نیست و برای رهایی او به فکر می‌رود.

او بعد از تعریف خلاصه‌ای از فیلم رهایی بیان کرد؛ این تعریف سطح ظاهری فیلم است و هر کدام از شما بعد از دیدن آن می‌توانید به راحتی به توضیح آن بپردازید. اما با دقت بیشتر به آن مخاطب متوجه این موضوع می‌شود که هدف از ساخت "رهایی" تنها بیان این داستان ساده نیست بلکه کارگردان در تلاش است به بیننده لایه دیگری از موضوع را انتقال دهد.

فرهاد پروین با بیان اینکه انتخاب اسم فیلم هدفمند است گفت؛ کارگردان با انتخاب اسم "رهایی" اولین کد را به مخاطب داده است که خود نماد آزادی است و اینکه فقدان آن برای هر موجودی آزاردهنده است.

او توضیح داد؛ در اینجا داستان در تلاش است لایه دیگر خود را که همان بازگو کردن ارزش آزادی است، را بیان کند و استفاده از ماهی قرمز معنای بیشتری پیدا کرده است.

ایشان در ادامه تشریح کرد؛ در کنار به‌کارگیری ماهی قرمز، انتخاب کودک در فیلم نیز هدفمند بوده است زیرا ممکن است صید ماهی قرمز برای بزرگترها اتفاق عادی محسوب شود اما این رخداد در دنیای کودکی رنگی متفاوت‌تر به خود می‌گیرد.

او گفت: شخصیت داستان با قرار دادن تنگ ماهی در پنجره روبه سوی دریا، به همزادپنداری دست می‌زند و در اینجا کودک، ماهی قرمز، دریا، تنگ و اتاق قفل‌شده، زنجیروار به هم مرتبط شده و یک شبکه معنایی را برای بیننده ایجاد کرده است.

در پایان نشست نقد و بررسی فیلم "رهایی" اعضا هر کدام درک خود را از نمادهای فیلم به اشتراک گذاشتند و با فرهاد پروین، مهمان این نشست به گفت‌وگو نشستند.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت