کانون شماره 4 اهواز در سال 1364 در کوی اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز ، فعالیت خود را آغاز نمود.

ساختمان این مرکز که یکی از منازل ویلایی دانشگاه می باشد، برای بهره براری فرهنگی به کانون پرورش فکری واگذار گردید ( به صورت امانی).

این ساختمان به مساحت 12 متر مربع و داراری  دو سالن مطالعه برای برگزاری فعالیت های فرهنگی، دو اتاق برای تشکیل کلاسهای ادبی و هنری ،یک آبدار خانه ، یک انباری و یک سرویس بهداشتی می باشد.

همچنین این مرکز به یک باغچه اختصاصی و فضای سبز عمومی دسترسی نزدیک دارد.

فعالیت های فرهنگی، هنری و ادبی مرکز از همان سال تاسیس به صورت دایم برقرار گردیده و اعضای دختر و پسر کودک و نوجوان در روزهای تعیین شده در فعالیت های مرکز مشارکت داشته و دارند.

 هم اکنون این مرکز با داشتن مجموعه ای از   7839    جلد کتاب در بخش کودک و نوجوان و مرجع آماده خدمت به عزیزان می باشد.

خدمات مرکز:

-کارگاههای ادبی و هنری برای مخاطبین 6 تا 18 سال در فضای مجازی و کلاسهای برخط. کارگاه شعر وداستان و آموزش خط تحریری .

-اجرای فعالیتهای فرهنگی عمومی ویژه اعضای حقیقی و برخط.

-مرکز خدمات فراگیر ندارد.

روز و ساعت فعالیت: یک شیفت. از ساعت 8تا 13. همه روزه به جز ایام تعطیل

پرسنل: 1 مربی مسول. 1 مربی ادبی پاره وقت. 1 مربی خوشنویسی پاره وقت. 1 مربی نقاشی پاره وقت. 1 خدمات

شرایط عضویت: داشتن حداقل 6 سال تمام  تا پایان 17 سالگی

پرداخت شهریه : در حال حاضر تمام ثبت نام ها از طریق کا پی اف صورت می گیرد و شهریه متناسب با کلاس درخواستی عضو، متغیر است.

نشانی :اهواز. اتوبان گلستان. دانشکده علوم پزشکی. کوی استادان . نبش خیابان نرگس . مرکز 4 اهواز

تلفن ثابت : 33738279- 061

   مربی مسول: مرجان ظریفی

 

اخبار مرکز:

 

  • 1400/02/26 - 11:24
  • تعداد بازدید: 5568
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شاهنامه، فاخرترین و برترین اثرادبی- حماسی جهان است

مهدی فرجی بروجردی، شاهنامه پژوهِ خوزستانی، معتقد است: شاهنامه کتابی‌ است برای خواندن، لذت بردن و آموختن. کتابی که فقط حماسه نیست بلکه درس زندگی بر الواح آن حک شده و آیینه‌ی تمام نمای تاریخ و نگرش و رفتار ماست.

به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، مهدی فرجی بروجردی شاعر، نویسنده، مدرس شاهنامه و شاهنامه پژوهِ خوزستانی، که در نشست مجازی شاهنامه‌خوانی « سروِ سُخن » ویژه‌ی کودکان و نوجوانان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، سخن می‌گفت با بیان این مطلب تأکید کرد: شاهنامه کتابی‌ است که باید خواند و آن را از حالت دیریاب و تزئینی خارج کرده و به بستر زندگی آورد چرا که محتوای این کتاب کاربردی و مفید است و قابلیت تطابق با زندگی امروز را داراست.
او با اشاره به اینکه تعلقات و تعصبات ملی، نژادی،  جغرافیایی و اعتقادی مانع نگاه جهان شمول هستند افزود: مهم‌ترین پیام  شاهنامه این است که انسان‌ها را با ملاک‌هایی چون نژاد و ملیت نسنجیم و در جهانی فارغ از تعصب و تحجّر، به دنبال اثرگذاری مثبت و متفاوت باشیم.
 او تاکید کرد: شاهنامه‌خوانی یا نقالی فرم شناخته شده وخصوصیات مشخصی دارد اما رمزماندگاری و تاثیر هنرجویان این رشته، در آن است که درعین رعایت چهارچوب‌ها،  کار هرکس، شبیه خودش بوده و رد پای نگاهی متفاوت و منحصر به فرد در شیوه‌ی اجرایش مشهود باشد.
این مدرس و کارشناس شاهنامه‌خوانی در ادامه ضمن شرح نکاتی در باب شیوه‌های نوین نقالی در زندگی امروز،  به کودکان و نوجوانان شاهنامه‌خوان توصیه کرد از تقلید کردن،  حرف تازه نزدن در اجرا و حرکات اغراق‌آمیز و نامتناسب،  دوری کرده و با توجه به محتوای قصه‌ی انتخابی در لحن، سرعت خوانش، بلندی یا کوتاهی صدا و شیوه‌ی اجرا، خلاق باشند و به اصطلاح پنجره‌ی خودشان را در این دیوار بگشایند.
فرجی بروجردی در ادامه، حوزه‌ی درک و انتقال مفهوم در نقالی و شاهنامه‌خوانی را موضوع بحث خویش قرار داد و بیان کرد:  
برای انتقال بهتر محتوا و حس هر قصه باید ابتدا با قصه‌ها و شخصیت‌ها ارتباط بگیریم و نه شبیه دیگران بلکه شبیه به خود و با توجه به دریافت‌هایمان از قصه به اجرا بپردازیم. 
وی یادآور شد: هدف از نقالی این است که مفاهیم قصه را انتقال  بدهیم پس باید در حرکات بدن تعادل ایجاد کرده و با لحن و حس مناسب قصه‌ها را طوری روایت کنیم  که برای انسان امروز قابل فهم باشد و از نوع تعریف کردن ما لذت ببرد و در نهایت رمز ماندگاری آن است که خلاق و متفاوت باشیم و سعی کنیم  پرچم خودمان را روی قله‌ی سخن برافرازیم.
بر اساس این گزارش، نشست شاهنامه‌خوانی استانی « سروِ سُخن » به عنوان یکی از ویژه برنامه‌های روز بزرگداشت فردوسی، با حضور مدیر کل کانون خوزستان، معاونت فرهنگی، کارشناس و مربیان مراکز آفرینش‌های ادبی و فرهنگی و جمع کثیری از نوجوانان شاهنامه‌خوان مراکز کانون پرورش فکری خوزستان،  در صفحه‌ی مجازی همایش‌های ادبی این استان، برگزار شد.
گفتنی است؛ که در این نشست استانی که با استقبال پرشور اعضا و مربیان مواجه شد قریب به 40 نفر از اعضای کودک و نوجوان مراکز کانون خوزستان به اجرای شاهنامه‌خوانی پرداختند.
این رویداد مجازی ادبی،  با سرپرستی زینب خورشیدی و نقد و بررسی کلی ویدئوهای شاهنامه‌خوانی  اعضا به کار خود پایان داد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت