برگزاری نهمین نشست انجمن شعر نوجوان آینههای ناگهان حوزه بندر امام خمینی(ره) و ماهشهر
نهمین نشست انجمن شعر نوجوان آینههای ناگهان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بندر امام خمینی(ره) و ماهشهر بهصورت مجازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، نهمین نشست مجازی انجمن شعر نوجوان آینههای ناگهان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بندر امام خمینی(ره) و ماهشهر با موضوع نقد و بررسی آثار نوجوانان با حضور منتقد ادبی میثم متاجی، کارشناسان و مربیان واحد آفرینشهای ادبی کانون استان و اعضای مراکز کانون شهرستان بندر امام خمینی(ره) و ماهشهر در صفحه مجازی این انجمن تشکیل شد.
متاجی در این نشست گفت: هر شعری دو وجه دارد؛ کلیت و اجزاء که هر دو باید مکمل هم باشند.
او در ادامه افزود: از خصوصیات یک شعر خوب بینامتنیت در شعر است که میتواند کلیت ساز یک اثر باشد و باعث تکثیر معنا شود و در واقع شاعر باید در کلیت به ارتباط نشانهها بیشتر فکر کند.
وی تأکید کرد: اهمیت ایجاز تا جایی است که میتواند ما را از افتادن به حیطهی نثر رها سازد و در این راستا آموختن منطق شاعرانه و اینکه در شعرمان جهانبینی تیرهای نداشته باشیم، بسیار بااهمیت است، زیرا زیست ما تلفیقی از سپیدی و سیاهی است.
این شاعر و منتقد ادبی با اشاره به زبان برتر و زبان عادی بیان کرد: زبان برتر همان زبانی است خیال و خیالپردازی و سایر آرایههای ادبی در آن دیده میشود و این خیالپردازی هر چه جزئیتر باشد، زبانی برتر خواهیم داشت.
این شاعر و نویسنده مازندانی در ادامهی نقد و نظرات خود پیرامون آثار اعضا، ابژه در شعر شاعران بزرگ را چنین تشریح کرد که: در شعر مدرن یک پدیده یا ابژه محور اثر قرار میگیرد و سپس حول همان سخنان بیان میشود مانند اثر داروک نیما.
همچنین متاجی با اعتقاد به اینکه شعر فقط یک تصویر کشف شده توسط شاعر نیست بیان کرد: شعر مجموعهای از کلمات، موسیقی، ظرافتهای ادبی، عاطفه و...است، مثل خانهای که هر چیز آن در سر جای خود قرار دارد. پس در روایتها باید تلاش کنیم آن را با آرایههای ادبی تزیین کنیم زیرا شعر به تصویر کشیدن و نشان دادن است.
بر اساس این گزارش، محدثه قنواتی، ستایش مسعودی، روژان آریافر و مهرناز دوستان از جمله اعضای نوجوان کانون خوزستان بودند که به اشتراکگذاری و خوانش اشعار خود در این نشست پرداختند.
این رویداد ادبی توسط لیلا سپهری نمایندهی انجمن شعر آینههای ناگهان برگزار و با نقد و بررسی کامل و دقیق آثار اعضا به کار خود پایان داد.